понедељак, 7. јануар 2013.

Konkurs za logo i cover stranice DDK


Dragi moji DDK-ovci i svi ostali,

Tokom proteklih godinu dana stranica Dnevna doza kreativnosti je postala jedna od najpopularnijih Facebook stranica u našem regionu. Samo ime je postalo prepoznatljivo pa su čak nastale i mnoge kopije stranica sa sličnim ili potpuno istim imenom.  Nisam se bavio tim, već razvijanjem stranice na način da mnogobrojnim fanovima pružim interesantne i kreativne sadržaje.

Do sada se nisam posvetio na najbolji način logotipom i dizajnom covera za samu stranicu. Sama profilna fotografija je postala prepoznatljiva i upečatljiva, a cover sam menjao s vremena na vreme kombinujući različite fotografije.

Ipak, odlučio sam da je vreme da početkom 2013. pokrenemo jedan mali konkurs za sve kreativce, a posebno grafičke dizajnere koji bi kreirali ovaj deo vizuelnog identiteta same stranice. Dakle, od danas pa do kraja januara meseca dajem vašoj mašti na volju da kreirate logo i cover za stranicu Dnevna doza kreativnosti.

Brief nije zahtevan. Što se tiče logotipa trebalo bi da se zadrže boje sadašnje profilne fotografije (crvena pozadina, bela slova) i da se koristi skraćenica DDK (a moguće je malim slovima dodati i ceo naziv stranice). Sam logotip ce se naci na profilnoj fotografiji. Što se tiče covera dajem vam odrešene ruke. Najbolji cover će ostati na stranici bar mesec dana, ali to je promenjiva stvar.

Moram da napomenem da će autor najboljeg  logotipa i covera biti nagrađen promocijom na našoj stranici. Promocija će podrazumevati link ka portfoliju ili sajtu koji će biti u opisu covera i profilne fotografije. Post u kom će se promovisati pobednik (njegov sajt, agencija ili slično) i poseban album sa fotografijama radova (portfolio) pobednika koji će ostati zauvek na samoj stranici (sa kontaktom, linkom i slično).

Ideja je da se promovišu različiti freelance dizajneri. Stranica okuplja preko 138 hiljada fanova. Najboljih deset radova će biti predstavljeni u posebnom foto albumu.

Dimenzije covera:


Sam cover FB stranice će biti korišćen i za cover ovog bloga. Dužina može da bude i veća, ali imajte na umu da će se samo 315 px videti na stranici (a ostatak kada se otvori fotografija). Sto se tice profilne fotografije na kojoj ce se naci logotip imajte na umu da su ovo dimenzije koje ce se videti na stranici, ali vi mozete poslati i dimenzije 1000 x 1000 px kako bi se sto bolje videlo kada se otvori fotografija. 

Svoje radove možete slati na e-mail: dnevnadozakreativnosti4@yahoo.com

Unapred hvala svima koji odluče da odvoje svoje vreme za ovako nešto. Svaki rad će biti pažljivo proučen, a ako bude bilo potrebe konsultovaću se i sa fanovima vezano za najbolji rad. Radove možete slati do 31. januara, a proglašenje najboljeg će biti 1. februara. 

Za sva pitanja ili nedoumice možete me kontaktirati ovde, na e-mail ili na samoj stranici. 

2 коментара: