понедељак, 13. мај 2013.

Prijatelji zlata vredni


U poslednje vreme razmišljam da mi je drago što su među mojim prijateljima zanimljive, pametne i kreativne osobe. Ponekad se šalimo da ne postoji moj blizak prijatelj koji nema blog ili Facebook stranicu. Moje bavljenje marketingom dovelo je do toga da im često i sam dajem ideje kako da iskoriste svoj potencijal i  promovišu se na socijalnim mrežama, te ispolje svoje talente i otvore neka vrata.

Ponekad se usudim da na DDK promovišem svoje prijatelje, ali nažalost to od strane nekih fanova stranice ne nailazi na dobar prijem jer to vide kao remećenje koncepta stranice. Ipak ja na to gledam kao i na reklamu u nekom dobrom filmu. Ne smetaju mi negativni komentari.

S leva na desno: Ana Spajić, David Kalisz, Ines Klara, Marko Obradović, Aleksandar Ranković, Olivera Mićević, Ana Stojanović

Sasvim slučajno nekoliko mojih bliskih prijatelja su vezani za modu. To nije bio slučaj do pre nekoliko godina. Čak su se bavili potpuno drugim stvarima, ali u poslednje vreme je sve krenulo u tom pravcu. Želja mi je u ovom postu da na jednom mestu predstavim njihov rad ukratko i da vas pozovem da pogledate njihove blogove i Facebook stranice. Ništa nije za moranje, ali možda i sami otkrijete nešto zanimljivo. Meni će biti drago ako vas na neki način povežem. Oni su zvezde mog života. 

ANA SPAJIĆ

Anu poznajem već petnaest godina i jako smo bliski prijatelji. Išli smo zajedno u srednju školu, a potom nastavili da se družimo. Ana je nakon završetka fakulteta počela da radi u banci, a ja sam imao ulogu u tom da je podržim da promeni profesiju i okrene se njenoj pravoj ljubavi- šminkanju. Za vrlo kratko vreme Ana je postala pravi profesionalac. Ja sam bio kum i osnivač njene Facebook stranice Šminkernica Ane Spajić koja broji preko 25.000 fanova, a posebno mi je drago da je Ana početkom aprila meseca u Beogradu otvorila svoju šminkernicu. Ona može da bude inspiracija svim devojkama kako je moguće promeniti svoj život i da nikada nije kasno da počnete da radite ono što volite.

Njenu Facebook stranicu možete pronaći ovde: Šminkernica Ane Spajić
Njen blog možete pronaći ovde: Šminkernica Ane Spajić blog


INES KLARA I MARKO OBRADOVIĆ

Moji dragi prijatelji Ines i Marko ne samo što su sjajni, obrazovani i zabavni ljudi, nego me njihova ljubav prema modi inspirisala da „poguram“ malo stvari i nagovorim ih da započnu svoj modni blog IM style. Nije da oni o tome nisu razmišljali, ali ubrzo nakon što smo se upoznali, otvorio sam im blog, fotografisao ih za njihove prve postove i otvorio im Facebook stranicu. Oni nisu primarno modni blogeri, umeju ponekad da zabušavaju sa postovima, ali mi je drago što su jedinstveni modni par. Može da vam se dopada ili ne dopada njihov stil, ali ja ih podržavam 100%.

Njihov modni blog možete videti ovde: IM style blog
Njihovu Facebook stranicu možete pronaći ovde: IM style


ANA STOJANOVIĆ

Jako sam ponosan na Anu i na sve što je postigla. Upoznali smo se u agenciji u kojoj smo pre nekoliko godina radili, kada je Ana uglavnom radila posao PR-a. Ipak, njena ljubav je bila dizajniranje. Počela je od dizajniranja ženskih torbi pod imenom MUST HAVE dizajn. Sećam se kada sam joj na početku pravio logo i kada sam joj pomagao da pokrene svoju Facebook stranicu. Bilo je dovoljno da jednom sherujem njenu stranicu na DDK i da dobije po 1000 novih fanova. Devojkama su se dopale njene torbe, a sada Ana pravi i haljine i ostale odevne predmete za devojke. To koliko je napredovala i kako se bori sama bukvalno me inspiriše.

Njenu Facebook stranicu možete pronaći ovde: MUST HAVE dizajn


ALEKSANDAR RANKOVIĆ

Alek je jedan od retkih ljudi koje sam ja zapazio na Facebooku, kontaktirao i takođe pogurao u pravcu modnog blogera, nakon njegovog učešća u jednom modnom takmičenju. Znam da su se nekim ljudima smučili blogeri, posebno modni, ali Aleksandar to radi na drugačiji način. Njegov blog je nešto alternativniji. Ne samo da predstavlja sebe, već na tom blogu možete pronaći vrlo ozbiljne editorijale u njegovoj produkciji. Zadivljuju me i video snimci koje sam kreira. Mislim da će taj blog u budućnosti biti za njega značajan portfolio, a vidim ga kao modnog urednika nekog magazina ili organizatora najvećih modnih evenata.

Njegov blog „Style by Adrian“ možete pronaći ovde: Style by Adrian blog
Njegovu Facebook stranicu možete pronaći ovde: Style by Adrian


OLIVERA MIĆEVIĆ

Uh, mislim da bi Olivera mogla da bude blogerka kakve nema kod nas. Kada od nje dobijem kilometarski e-mail to je kao da čitam najinteresantniji roman i na kraju samo pomislim da želim još. Olja je jedna od najinteresantnijih osoba koje poznajem, a njen život zaslužuje ekranizaciju :) Ipak, ona se opirala blogerskom načinu života, sve dok nisam pronašao pravi razlog za to. Naime, moj klijent je tražio osobe koje bi govorile o svom iskustvu vezano za aktivniji život, treniniranje, a posebno trčanje. Kako se radi o jednom od njenih omiljenih brendova spojio sam ih i tako je nastao njen blog „Olja run for fun“. Ovaj blog je tek u povoju i mislim da ćete u budućnosti moći da pratite zanimljive postove vezano za to kako je Olja promenila svoje navike i okrenula se zdravijem načinu života.

Njen blog možete pratiti ovde: Olja run and fun


Ovo su moji najbliži prijatelji i njihovi projekti. Jedino još nisam pokrenuo mog najboljeg prijatelja Davida iz Poljske koji je na doktorskim studijama te ga ne zanimaju socijalne mreže, ali pominjao je neki biznis za koji će mu trebati malo boost-a, pa ću da proširim svoj uticaj i na Poljsku :).

Podržite svoje prijatelje i nađite im se kada zatreba. Takođe, ako uvidite njihove kvalitete kojih nisu svesni pokušajte da ih usmerite u tom pravcu. To će se i vama vratiti na najbolji mogući način.


6 коментара:

 1. Predivni, kreativni i inspirativni ljudi!
  S kim si takav si! :*

  ОдговориИзбриши
 2. Ovo rade pravi prijatelji!Svaka cast!

  ОдговориИзбриши
 3. Анониман14. мај 2013. 08:12

  U sustini ti ovde iskljucivo promovises sebe kako si, zamisli, eto bas sve marketing stvari za njih ti uradio i bez tebe ne bi uspeli jel? Nazalost je to jako upropastilo zanimljiv tekst. Dosta si popularan, i ja te redovno pratim, nemoj da se samohvalises, pada u ocima onda sve dobro sto radis.

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Stvarno mi je zao sto tako vidis stvari. Nije mi to bila namera. Ja ne želim nista da dobijem od ovog posta lično za sebe. Posao imam, tako da ne moram da se reklamiram :) Poenta jeste da sam svoje prijatelje podupirao da budu bolji, da rade ono što vole i da srećan sam kada su oni srećni. Tako će biti i ubuduće. Ja se bavim time čime se bavim, pa je jednostavno moj ton u predstavljanju takav. To neki shvataju kao samohvalisanje i ja tu ništa ne mogu da uradim. Pozdrav!

   Избриши
  2. Анониман23. мај 2013. 04:12

   Nije vezano za ovaj tekst ali prosto moram da napisem - pored toga sto se samohvalises, ponestaje ti kreativnosti pa cesto "krades" slike sa nekih drugih stranica. To je moja velika zamerka.

   Избриши