недеља, 29. децембар 2013.

Godina iza mene

Pre nekoliko dana sam izjavio: “Od 2014. očekujem da bude najbolja godina u mom dosadašnjem životu. 2013. je izneverila moja očekivanja“ .  Na to je moja sestra rekla: “Milane da li se sećaš da si to isto pre godinu dana rekao za 2013?” Razmislio sam i zaista, to je bio moj stav čini mi se u poslednjih nekoliko godina.

Ne znam da li je dobro ili loše što sam nezadovoljan onim prethodnim, a želim više i bolje u budućnosti. U petak je na sastanku moj direktor Nikolaos rekao nešto što će mi dugo ostati urezano u pamćenju. Vrlo jednostavno: “Guys, there is no easy anymore”. Dakle, čini mi se da se na kraju ove godine mirim sa tim da više ništa ne dolazi tako lako. Bar ja, za sve moram da se izborim kako bih ubirao plodove.

2013. je bila najintenzivnija godina u mom životu. Jako mnogo puta sam pomislio: “Ovaj dan je najteži u mom životu”. Previše sam testirao i svoj mozak i svoje telo do koje su mere izdržljivi. Suočio sam se sa finansijskim problemima koje do sada nisam imao, sa neplaćanjem svog rada, davanjem otkaza, grcanja, emotivnim krizama, raskidom veze i raskidom jednog velikog prijateljstva.

Čini mi se da ako pratite moj Facebook profil, moj blog ili moju stranicu Dnevna doza kreativnosti  niste mogli da pretpostavite ove stvari koje sam napisao. Znate, nije stvar u tom da ja lažno predstavljam svoj život. Čak se i grozim takvih stvari. Stvar je u tom da se sa prilično teškim stvarima borim i na svu sreću najčešće izlazim kao pobednik. U te borbe odlazi mnogo živaca, suočavam se sa mnogo stresa i samo ogromna energija i rad omogućavaju mi da uspem da iz svega izvučem pozitivno. To je valjda moja najvažnija karakteristika- da u životnim situacijama potiskujem negativne, a ističem pozitivne stvari. Priznajem to ponekad može da bude i iritantno. Ipak, pored ovih negativnih koje sam pomenuo, zaista je mnogo lepih stvari koje čine moj život i zbog kojih ipak ovu godinu završavam srećan i optimističan.

Stvari koje su obeležile ovu godinu za mene su:
  •  Putovanje u Izrael početkom godine, koje je bilo više nego spektakularno. Zaista sam doživeo trenutke koje bih svakom poželeo. Posetio sam najlepše gradove te zemlje, plivao u Mrtvom moru, posetio Isusov grob, osetio gostoprimstvo ovog naroda i posle o svemu tom pisao.
  •  Odlazak iz agencije u kojoj sam proveo dve godine i novi početak u drugoj agenciji. Zaista sam mnogo radio ove godine. Mnogo sam novih stvari naučio i upoznao mnogo zanimljivih ljudi.
  • Putovanje u Vodice na more. Prvi put sam letovao sam sa svojom sestrom. Dobio sam ovo putovanje i odmor u Refresh holidays je bio fenomenalan. 
  •  Početak saradnje sa Nadlanu.com. Moja rubrika„Dnevna doza kreativnosti“ na tom portalu je ubrzo nakon početka ostvarila rezultate koji su prevazišli moja očekivanja. Još uvek je vodim i jako sam srećan što mogu ljudima da predstavim različite kreativne stvari koje dolaze iz svih krajeva sveta.
  • Putovanje u Njujork koje je bilo spektakularno. Ovaj put sam u tom gradu želeo sebi da ispunim razne želje... Jedna od njih je vožnja biciklom ulicama Njujorka, a takođe i piknik u Central parku sa sve šampanjcem i malinama J
  • Početak saradnje sa jednim novim brendom koji se bavi prodajom slatkiša i za koji vodim društvene mreže. Preko 17 hiljada novih fanova samo na njihovoj Facebook stranici za dva i po meseca čini me vrlo zadovoljnim.
  • Dnevna doza kreativnosti već dve godine obeležava svaki moj dan. Ove godine sam postao najbolje rangiran freelancer u Srbiji na web sajtu Socialnumbers.com. Takođe DDK je nominovana za najbolju Facebook stranicu u Srbiji za 2013. godinu od strane magazina PC Press.
  • Moji prijatelji bez kojih ne bih mogao. Energija i ljubav koju dobijam od njih je nezamenjiva. Sa većinom sam učvrstio odnose, upoznao neke nove, a jedno veliko prijateljstvo se ove godine završilo. To je novi momenat u mom životu sa kojim sam se suočio. Odluka nije bila laka i lekcija je bila prilično teška.
  • Otvaranje mog Facebook profila za sve. Ovaj deo je vrlo specifičan jer sam odlučio da promenim strategiju i prihvatim na društvenim mrežama i ljude koje ne poznajem. Mislim da je to dobra odluka jer mi je donela kontakte sa sjajnim ljudima. Nažalost još uvek nisam smislio kriterijum po kom bih prhvatio ljude koje ne znam za prijatelje, ali opcija „followers“ dozvoljava da sve što napišem vide svi koji to žele.
  • Poljupci i zagrljaji bez kojih život ne bi imao smisla.
  • Moja porodica koja je baza svega.

Pomislio sam da napišem i nekoliko želja za 2014. godinu. Ipak, plašim se da ih izgovorim i suviše su intimne...  Ono što svakako želim je da imam malo više slobodnog vremena u kom ću u pidžami gledati neki film i „blejati“. Od 2014. godine očekujem MNOGO u svakom smislu te reči. Pre svega, da budem okružen sjajnim ljudima i da imam sa kim da podelim i dobre i loše stvari.  Isto to želim i svima vama koje poznajem i koje ne poznajem, a voleo bih da upoznam :)

Milan Maglov

4 коментара:

  1. Hvala ti na svemu Milane, znaj da tvoj trud nije uzaludan!
    Nazalost ja sam sve suprotno od tebe i nikako da se promenim :(
    Zelim ti sve najbolje u 2014.!
    Pozdrav od tvog vernog pratioca :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jao pa ja verujem da ti možeš da ostvariš sve što želiš. Veruj mi ja sam samo prosečan momak ništa bolji od tebe. Veliki pozdrav!

      Избриши
  2. Sve pohvale! DDK je fenomenalna stranica, obožavam je :) Želim ti sve najlepše, samo napred i samo tako nastavi. Veliki pozdrav.

    ОдговориИзбриши
  3. Pozdrav Milane, kao što znaš mi smo i pre nego što smo te lično upoznali pratili DDK. Kako si nas spomenuo u ovom tekstu, jednostavno nije fer ne odgovoriti :-)

    Imajući u vidu obostrano lepe uspomene i atmosferu sa posla (“Guys, there is no easy anymore" ) želimo da verujemo da će naš region i u budućnosti biti na tvom spisku destinacija za "punjenje baterija".

    Sve najbolje u 2014, pre svega dobro zdravlje. Ljudi koji su imali sreće da te lično upoznaju znaju da "the rest - you'll manage".

    Pozdrav iz Vodica

    ОдговориИзбриши